logotype
  • image1 Praktijk Anja Disseldorp
  • image2 Van Roden Assurantiën
  • image3 Westerzee Assurantiën

Voorbeeld websites

De installatie bevat voorbeelddata, ontwikkeld om enkele mogelijkheden tot het bouwen van een website te tonen. In aanvulling op de informatie over Joomla! zijn er twee voorbeelden van een websites ontwikkeld om te helpen met het bouwen van een eigen website.

Het eerste is een eenvoudige website over de levendige Joomla! community in het Nederlandstalige gebied. Het toont hoe snel en eenvoudige een persoonlijke website gebouwd kan worden inclusief een blogweergave, weblinks en nieuwsfeeds in een module maar ook als paginaweergave. Ook is in dit deel de advertentiecomponent gebruikt en zichtbaar door middel van de advertentiemodule.

Het tweede voorbeeld geeft een fruitwinkel weer en is enigszins complexer. Dit gedeelte is zowel in de Nederlandse als in de Engelse taal opgenomen in de voorbeelddata. Wanneer u op het beheergedeelte de Module Taalselectie (Extensies->Modulebeheer->Taalselectie) publiceert en de plugin Taalfilter (Extensies->Pluginbeheer->systeem Taalfilter) activeert ziet u hoe u uw website meertalig kunt maken. De menu-items zullen dan enkel nog in de geselecteerde taal weergegeven worden. De overeenkomende menu-items kunnen geassocieerd worden in de opties bij de menu-items, deze optie verschijnt alleen indien de plugin taalfilter ingeschakeld is.
Daarnaast leest u hoe u in dit deel gebruikers kunt aanmaken met verschillende rechten en toegangsniveaus.

Bij het bouwen van een gelijksoortige site, of een totaal andere, zullen waarschijnlijk extensies toegevoegd moeten worden en moeten eigen templates gemaakt of aangeschaft worden. Veel Joomla! gebruikers beginnen met het aanpassen van de templates die meegeleverd worden met de standaard installatie. In de twee voorbeeldwebsites leert u al hoe u eenvoudig een andere templatestijl kunt gebruiken en naar eigen wens kunt instellen. Meer informatie hierover kunt u vinden door de diverse beschikbare documentatie te raadplegen of hulp te vragen op de ondersteunende fora.

2021  CreateWeb  globbersthemes joomla template